16 november 2019!

Zie ginds komt de stoomboot….

….. of toch niet?

Intocht sinterklaas 2019

sinterklaas intochtOp maandag 11 november 2019 is het kinderfeest Sint Maarten. De eerste zaterdag na Sint Maarten is normaal gesproken de Sinterklaas intocht in Nederland en België. Op zaterdag 16 november 2019 is de landelijke intocht 2019 van Sinterklaas met zijn gevolg . Op de dag zelf en daags na de landelijke aankomst (op zondag) vindt de diverse lokale aankomst plaats. Hieronder vind je de verwachte aankomst in de grotere plaatsen van Nederland.

 

PROGRAMMA IN LEERSUM

14.10 aanvang voorprogramma op het kerkplein in Leersum

14.30 aankomst Sinterklaas op het kerkplein in Leersum

15.00 optocht van Sinterklaas van kerkplein naar de Binder in Leersum

15.05 vervolg Sinterklaas feest in de Binder

Landelijke intocht 2019

De plaats van de landelijke aankomst wordt in mei 2019 aangekondigd door de NTR. Dat is nodig om een goede voorbereiding te nodig is! Direct nadat sinterklaas met zijn stoomboot is vertrokken komen de eerste aanvragen bij de NTR al binnen. Vorig jaar waren in maart nog geen aanvragen binnen maar dat veranderde snel toen er een oproep werd gedaan aan de 380 Nederlandse gemeente. Vooral steden buiten de randstad melden zich spontaan aan zoals Harderwijk, Hilversum, Hengelo, Den Bosch, Tilburg, Velgel en een paar plaatsen in Zeeland. In 2018 was de landelijke intocht van sinterklaas in Zaandijk inclusief  de aankomst van pakjesboot 12. Daarna ging de  stoet met sint ter paard en alle pieten naar Zaanse Schans.

Er wordt gekeken naar een paar belangrijke voorwaarden. Op de eerste plaats is het een MUST dat er een haven aanwezig is. Sint komt al jaar en dag met de boot aan en dat is iets wat niet meer veranderd! Daarnaast moet er een mooie looproute voor sinterklaas  zijn van ongeveer 20 minuten.

*informatie overgenomen van http://www.vakantiespreiding.eu/wanneer-is-intocht-sinterklaas-nederland-2019/

 

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief